Victoria & Nuutti

X-tra Desired Victoria Av Thara & Taygem Go Tell Your Mom

© Berit Klausen

Syntynyt - Born 23.7.2016

Lonkat - Hips A/B
Kyynärät - Elbows 0/0
Silmät - Eyes CRD (pentuna ja 3-vuotiaana - as puppy and 3 years)

CEA DNA affected (kliinisen tutkimuksen mukaan - by clinical result)
MDR1 +/+ or +/- (vanhempien mukaan - by parentage)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto - Scissor bite, fullteeth

© Annina Eskola

VSP-JUNIORI SA:lla Collieiden erikoisnäyttelyssä 2018, 1 SERT ja 1 VARASERT (BOS-Junior in Finnish Collie Specialty 2018 with CQ, 1 CAC and 1 RESERVE CAC)

Syntynyt - Born 17.10.2017

Lonkat - Hips A/A
Kyynärät - Elbows 0/0
Silmät - Eyes Distichiasis (terveet pentuna - clear as puppy)

CEA DNA kantaja - DNA carrier (Zoogen)
DM N/N (Zoogen)
MDR1 -/- (Zoogen)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto - Scissor bite, fullteeth
Kivekset normaalit - Normal testicles

Sukutaulu - Pedigree (Smooth Collie Database)

Adamhill's Kind Of Cool

Tender Wind's Miracle Man

Elettaria Cardemomum Av Thara

Taygem Go Tell Your Mom

Calibra's Good Citizen

Kiiramanna Adee Kaye

Kiiramanna Lumikki


Milas Dancing Solo (pk collie - rough collie)

Kerhaven's The X Factor

Kerhaven's All That I Am

X-Tra Desired Victoria Av Thara

Jetsream You R My Sunshine

Jack Mack's X-Dream Aosta

Jack Mack's Luacmar Leanaban

Pentue on yhteistyöpentue Victorian omistajan kanssa, joka on luovuttanut minulle jalostusoikeuden narttuunsa tämän pentueen toteuttamiseksi. Mahdolliset pennut tulevat syntymään kotonamme ja ne rekisteröidään kennelnimelleni. Pentue on linjasiitos Victorian emään (Jack Mack's X-dream Aosta), joka on myös Nuutin isänemänemä. Pennut tulevat olemaan vanhempien mukaan CEA:n osalta 50% kantajia ja 50% alttiita. Ne tulevat todennäköisesti olemaan ulkoasultaan sileäkarvaisia vaikka kumpaakaan vanhempaa ei ole testattu pitkäkarvageenin osalta. Victorian isänisä on pitkäkarvainen collie. Sijoituspennulta tai -pennuilta testataan CEA, DM, FGF5 ja MDR1. Molemmat vanhemmat ovat terveitä eikä niillä ole alusta- tai ääniarkuuksia.

Victoria on suvultaan 50% kanadalainen ja asuu Norjassa sen kasvattajalla ja omistajalla (kennel Av Thara). Se asuu hevostilalla sekalaumassa eikä sen kanssa harrasteta mitään koiraurheilulajeja. Se on iloinen ja leikkisä, sopeutuu hyvin uusiin tilanteisiin ja pärjää vieraassakin laumassa. Se vahtii ja sillä on kova saalisvietti, sillä se jahtaisi mielellään niin autoja kuin lentäviä lintujakin. Victoria asuu meillä huhtikuusta alkaen, jolloin se on tavattavissa aina mahdollisten pentujen luovutusikään saakka.

Nuutti on oma kasvattini ensimmäisestä pentueestani ja asuu ainoana koirana Kirkkonummella lapsiperheessä. Nuutin kanssa ei harrasteta tavoitteellisesti vaan se toimittaa tärkeää isonveljen tehtävää kotona ihmislapselle. Se siis pitää lapsista. Nuutti on omistajiensa mukaan miellyttämishaluinen, lempeä, erittäin sosiaalinen (sekä ihmisten että muiden koirien kanssa), energinen, ahne ja rohkea uusia asioita kohdatessa. Muiden koirien kanssa se on kärsivällinen, mutta ei alistuvainen vaan ymmärtää antaa tilaa tarvittaessa. Nuutilla on myös voimakas paimennusvietti, joka selvästi kulkee tässä linjassa. Kaksi sen pentuesisarusta, sen emä ja emän kaksi pentuesisarusta ovat läpäisseet virallisen paimennustaipumustestin alle 2-vuotiaina. Nuutilla on ihastuttavat luonnonkorvat.

This litter is going to be executed with co-operation with Victoria's owner who has given me rights to breed her bitch. Possible puppies will born at our home in Finland and they will be registered under my kennel name. Litter is line bred to Victoria's mother (Jack Mack's X-Dream Aosta) which is also Nuutti's greatgrandmother. Puppies will be 50% CEA carriers and 50% CEA affected by parentage. All of them will probably be smooths even though neither of parents are tested for rough factor. Victoria's grandfather is a rough collie. Both of them are healthy and don't have any fears.

Victoria has 50% american lines and lives in Norway with her breeder and owner (kennel Av Thara). Victoria is going to move to us in April 2020 and you are welcome to get to know her until the possible puppies will move away.

Nuutti is from my own breeding and lives in a family with children in Kirkkonummi. He doesn't compete in any dog sports but has a very important job to do at home being a big brother to his human little brother. He likes children obviously. He likes to please, he is gentle, very social (with both humans and dogs), energetic, greedy and brave towards new things. With other dogs he is patient and understands to give them space if necessary. He has strong herding instinct which comes behind his mother. Two of his litter brothers have passed NHAT like his mother and also two of her siblings under the age of 2 years. Nuutti has also lovely natural ears.