Rita & Valle

Taygem Got A Date To-Knight & Mironik's Skywalker

© Reetta Hietaniemi

Paim-T P

Syntynyt - Born 9.2.2019

Lonkat - Hips B/A
Kyynärät - Elbows 0/0
Selkä - Back LTV0, VA1
Silmät - Eyes Puhtaat pentuna, aikuisena PPM Iris-iris - clear as puppy, PPM Iris-iris as adult

CEA Terve - clear (Zoogen)
DM Terve - clear (vanhempien mukaan - by parentage)
MDR1 Kantaja - carrier (Zoogen)

Leikkaava purenta, kaikki hampaat - scissor bite, full teeth

Sijoituksessa - On breeding terms


Rita on vilkas, leikkisä ja huumorintajuinen. Se rakastaa touhuta ja tehdä yhdessä. Kotona Rita on rauhallinen ja tykkää olla lähellä. Se on hieman varauksellinen uusia asioita kohtaan, mutta mahdottoman utelias. Rita tule hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja kaikki kotiin tulevat vieraat otetaan ilolla vastaan. Rita on luonteeltaan hyvin paljon emänsä kaltainen, joka on oma koirani ja tavattavissa meillä.

Rita harrastaa rally-tokoa ja on käynyt kaksi kertaa näyttelyissä, joista toisessa se oli pentujen ROP ja toisessa erinomainen (Collieiden erikoisnäyttely). Paimennustaipumustestiä se ei ensimmäisellä kerralla läpäissyt, kun olisi työnteon sijaan halunnut mieluummin juosta ja leikkiä lampaiden kanssa. Testi uusitaan mahdollisesti tulevaisuudessa. Rita on tarkoitus myös luonnetestata kevään 2021 aikana. Ritan seuraavat juoksut alkavat arviolta huhti-toukokuun aikana.

Rita on testattu eikä se kanna merlegeeniä, mutta emme tiedä onko sillä tricolortekijä. Tästä riippuen pentuja voi syntyä 25% todennäköisyydellä väreissä soopeli, soopeli-merle, blue merle ja tricolor. Tricolortekijän puuttuessa ja Ritan ollessa ns. dominanttisoopeli, pentuja voi syntyä 50% todennäköisyydellä vain soopeleita tai soopeli-merlejä. Soopeli-merle ei ole hyväksytty väri eli näyttelyissä sellainen ei pärjää, mutta muuten taivas on rajana ja myös jalostuskäyttö on mahdollista. Mahdolliset pennut tulevat olemaan DM terveitä ja todennäköisesti CEA kantajia. Pentueesta sijoitetaan lupaavin narttu tai uros, jolle tehdään MyDogDNA -testi (sis. yli 200 geenitestiä).

Pentue on Ritan ensimmäinen ja Vallen toinen. Kummallakaan vanhemmista ei ole arkuuksia tai pelkoja. Odotan pennuista toiminnanhaluisia koiria, joilla riittää sekä päätä että moottoria erilaisissa harrastuksissa.

© Eve Arpi

PAKK0

Syntynyt - Born 23.6.2017

Lonkat - Hips A/A
Kyynärät - Elbows 0/0
Silmät - Eyes CRD pentuna, puhtaat aikuisena - CRD as puppy, clear as adult
DM
terve - clear

Leikkaava purenta, täysi hampaisto - scissor bite, full teeth

Sijoituksessa - On breeding terms

MH suoritettu laukauksin

Valle on aktiivinen, tasapainoinen ja hyvin päätään käyttävä uros. Se on myös koirasosiaalinen ja ihmisrakas vauvasta vaariin. Se on erittäin kekseliäs ja älykäs, mikä näkyy mm. ongelmien ratkaisutaidoissa kuten koiraportin kissanluukun avaaminen ja siitä ulos pääseminen. Myös muunlaisten ovien avaamiseen löytyy taitoja. Jo pikkupentuna Valle kokeili rohkeasti oman kroppansa rajoja ja liikkui metsissä ja erilaisissa maastoissa reippaasti ilman huolen häivää. Siltä löytyy paimennustaipumusta ja puolustusviettiä.


Valle on osoittanut erinomaista harrastuspontentiaalia eri lajeissa. Se harrastaa haltijansa kanssa tavoitteellisesti agilitya ja rally-tokoa. Vetohommia omaksi iloksi kesällä kicbikellä ja talvella potkukelkalla. Vallesta olisi varmasti moneen muuhunkin lajiin, sillä se työskentelee hyvin innokkaasti. Se on erittäin helposti koulutettava ja motivoitavissa sekä lelulla, että namilla. Valle vaatii fyysistä ja henkistä aktiviteettia, jotta on parhaimmillaan. Käyttäytymiskoe (BH) on tarkoitus uusia, kun paikallaolo saadaan varmemmaksi.

Vallella on teräsvatsa, joka kestää niin tuoreet suklaakakut kuin olohuoneen pöydälle jääneet karkit. Kuten jo tästä voi päätellä, Valle on kaikkiruokainen! Lääkärissä Valle on käynyt vain rokotuksilla, silmätutkimuksissa ja luustokuvissa.

Valle on Päivi Iivosen (kennel Diamondfox) Ruotsin tuonti, jonka sukutaulu muodostuu pitkäkarvaisen ja sileäkarvaisen collien yhdistelmästä. Sukutaulusta löytyy erinomaisia luonnetestattuja harrastuskoiria mm. Vallen emä, joka on Ruotsin jäljestämisvalio.

© Reetta Hietaniemi

© Eve Arpi

Sukutaulu - Pedigree (KoiraNet)

iii. Rudängens Cameron (pk - rough)

ii. Wood Islet B For Bullet (pk - rough)

iie. Seamist Skyblue (pk - rough)

i. Mironik's Skywalker

iei. Neo Krasna Louka

ie. Mironik's Myshka

iee. Mironik's Zenoni


eii. Turella's Skyline

ei. Turella's Jackpot

eie. Glasgowhill's Golden Destiny

e. Taygem Got A Date To-Knight

eei. Clingstone's Got To Be

ee. Kiiramanna This Is True Madam

eee. Clingstone's This Is It