Ronya & Théo

Dalimattas My Lovely Rose & Taygem Saw Mommy Kissing Santa

© Birgitta Hansson

Syntynyt - Born 12.5.2017

Lonkat - Hips A/A
Kyynärät - Elbows 0/0
Silmät - Eyes
Terveet pentuna ja aikuisena - Clear as puppy and adult

Leikkaava purenta, täysi hampaisto - Scissor bite, fullteeth

Näyttelyistä SERT - 1 x CAC

© Heidi Kiikola

Syntynyt - Born 17.10.2017

Lonkat -
Hips A/A
Kyynärät - Elbows 0/0
Silmät - Eyes
CRD pentuna, terveet aikuisena - CRD as puppy, clear as adult

CEA DNA altis - affected
DM N/N
MDR1 -/-

Leikkaava purenta, täysi hampaisto - Scissor bite, fullteeth

Näyttelyistä ERI - EXC from shows

Pentue on yhteistyöpentue Ronyan omistajan kanssa, joka on luovuttanut minulle jalostusoikeuden narttuunsa tämän pentueen toteuttamiseksi. Mahdolliset pennut tulevat syntymään luonani ja ne rekisteröidään kennelnimelleni. Yhdistelmän laskennallinen sukusiitosprosentti on 6. polven mukaan 0,00 % ja sukukatokerroin 0,96. Sijoituspennulta tai -pennuilta testataan CEA, DM ja MDR1. Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä eivätkä ne omaa mitään arkuuksia tai herkkyyksiä.

Ronya asuu narttulaumassa Porvoossa kasvattajallaan Birgitta Hanssonilla, joka on kasvattanut sileäkarvaisia collieita kennelnimellä Dalimattas vuodesta 1979. Ronya on Birgitan sanojen mukaan luonnonlapsi ja ilontuoja. Kuvailisin sitä vielä avoimeksi, luottavaiseksi ja rennoksi tyypiksi. Sen kanssa ei harrasteta aktiivisesti mitään lajia ja näyttelyissäkin on käyty vain harvakseltaan, vaikkakin erinomaisella menestyksellä. Ronyan seuraavia juoksuja odotellaan alkaviksi vielä tämän vuoden puolella, todennäköisesti vasta joulukuussa.

Théo on oma kasvattini ensimmäisestä pentueestani. Se on koko perheen koira, joka on tottunut sekä Helsingin keskustan vilinään että Porin maalaismaisemiin. Théo on kaksikielinen eli tottelee sekä suomea että ruotsia. Se on jo pienestä pennusta asti puhunut hyvää koiraa ja toimii hyvin rationaalisesti. Se on myös ihmisiä ja lapsia kohtaan avoin ja ystävällinen. Théon kanssa ei varsinaisesti harrasteta mitään, mutta se on käynyt useamman kerran paimentamassa lampaita ja selkeää edistymistä on tapahtunut - olen ollut joka kerta itse paikan päällä ja myös ohjannut sitä. Paimennustaipumusta ja saalisviettiä löytyy myös lähisuvusta eikä Théo siis tee tässä poikkeusta. Sen kahdella pentuesisarella, emällä ja emän kahdella pentuesisaruksella on koulutustunnus Paim-T. Se on minulle yksi läheisimmistä koirista kaikista kasvateistani, mistä syystä olen erittäin kiitollinen saadessani sen omistajilta luvan käyttää sitä Ronyalle ja osaksi kasvatustyötäni.

Coming in english!

Sukutaulu - Pedigree (KoiraNet)

Adamhill's Kind Of Cool

Tender Wind's Miracle Man

Elettaria Cardemomum Av Thara

Taygem Saw Mommy Kissing Santa

Calibra's Good Citizen

Kiiramanna Adee Kaye

Kiiramanna Lumikki


Kangasvuokon Star Operation

Goldshimmer Ma's Lil' Boy

Goldshimmer Hidden Angel

Dalimattas My Lovely Rose

Fatikon Nappanahka

Dalimattas My Lovely Liz

Honey Melon Vip Girl The Rocks